Menneskebiblioteket for børn besøger Kildevældsparken

15 jun

Dato

tir. 15. jun. kl. 15.00 til kl. 18.00
Gratis
Arrangementet foregår ved Den bemandede legeplads i Kildevældsparken.
Tirsdag d. 15. juni besøger Menneskebiblioteket legepladsen i Kildevældsparken og byder alle børn i alderen 6-12 år velkomne som læsere.

Ved Menneskebibliotekets besøg i Kildevældsparken tirsdag d. 15. juni kan børn låne en menneskebog, der har erfaring med et emne, der formidles i børnehøjde.

Om Menneskebiblioteket 

I ordets egentlige forstand er Menneskebiblioteket et bibliotek, der udlåner mennesker som åbne bøger, der frivilligt stiller op til samtaler, der skal hjælpe os med at forstå hinanden og vores forskellighed. Vores bøger har titler som blandt andre "Drengen der blev født som pige" (transkønnet), "Pigen der ikke ligner sin mor og far" (adoptivbarn) og "Kvinden der ikke kan se" (blind). Hos Menneskebiblioteket for børn skaber vi et mødested, hvor svære og tabubelagte emner kan drøftes åbent og uden fordømmelse. Vi ønsker at tage børns naturlige nysgerrighed seriøst og skabe et trygt rum for åben dialog, hvor de lærer, at nysgerrighed og det at stille spørgsmål er værdifuldt. Vi ønsker at give børn positive erfaringer med at have en samtale med personer, der ikke ligner dem selv, og som de ikke nødvendigvis møder i deres hverdag.
Menneskebiblioteket for børn er for de 6-12-årige og deres forældre. Som læser til eventet har børnene mulighed for at låne én menneskebog ad gangen til en samtale af 15 minutters varighed. Samtalen mellem barn og menneskebog er i fokus under læsningen, men vi anbefaler alligevel, at barnet har en forælder eller en anden voksen med, som det har tillid til. Til vores besøg i Kildevældsparken opfordrer vi børn til at være åbne og modige. Hos Menneskebiblioteket er alle spørgsmål velkomne, det kræver kun, at man tør stille dem.

De til en hver tid gældende coronarestriktioner vil blive overholdt ifm afviklingen af arrangementer eller tilbud. Derfor forbeholder vi os også retten til at lave ændringer i programmet i forbindelse med de givne coronarestriktioner.