Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

 

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

 

Radiobiograf og historieaften - Børnehjem og barnemorder på Østerbro

02 nov

Dato

man. 02. nov. kl. 19.00 til kl. 21.00
Fri adgang
Arrangementet foregår i Kildevældskirken: Ved kildevældskirken nr. 2, 2100 KBH Ø
Kom og vær med til en spændende aften, hvor vi dykker ned i fortællinger fra Østerbro.

Vi indleder aftenen med en kort introduktion ved podcaster Berit Freyheit, hvorefter vi lytter til en episode fra podcastserien "Bag om København" fra Københavns Biblioteker: Balladen om Frederikke Vilhelmine Møller fra 2016 - en historie om mystiske dødsfald, sære personligheder og sårbare børn.

Efter lytningen vil Morten Lander Andersen fra Østerbros Lokalhistoriske Arkiv fortælle lidt om Vilhelmine Møller og børnehjemmet Kana, som har været på to adresser på Østerbro. Den sidste adresse, ud til vore dages Østerbrogade, var stedet, hvor den unge Volmer blev dræbt af Vilhelmine. Vi hører, hvor adresserne var og om Vilhelmines egen beskrivelse af nærområdet, og hvordan det blev brugt i hendes, for tiden, særprægede pædagogik.

Bagefter tager aftenens vært Emilie Bernt Haag fra Kildevæld Kulturcenter mikrofonen i hånden – og der bliver åbnet for spørgsmål til Berit og Morten og en snak med gæster og publikum.

Praktisk information

  • Arrangementet foregår i Kildevældskirken (Ved Kildevældskirken nr. 2, 2100 KBH Ø)
  • Arrangementet er d. 2. november fra kl. 19 - 21
  • Arrangementet er gratis, men kræver billet. Du kan tilmelde dig her. 
  • Arrangementet er et samarbejde mellem Kildevæld Kulturcenter, Københavns Biblioteker, Østerbro Lokalhistorisk forening og arkiv samt Kildevældskirken.